zondag 1 februari 2015

Toppie Top

Vrijdag kreeg ik een fijn cadeautje: "Kies maar een stofje! En pakt er nog een." Ik had snel gekozen.  Met één van de stofjes (een couponnetje van 67 cm) maakte ik een nieuwe versie van de Harley Top. Het is een prachtig stofje met een drukke bloemenprint, die toch niet te veel om aandacht schreeuwt.

Ik heb de voorbije week een "naaihandicap" gehad: het laatste van 4 spotjes in mijn naaikamertje had het begeven. Stikken in de pikdonkere is nogal af te raden en de ledlampjes die ik ter vervanging had gekocht, bleken niet te te combineren met de spotjes in ons plafond. Dus ik was genoodzaakt om overdag te naaien of alles van boven naar beneden te verhuizen. NIET PRAKTISCH(gezien ik ook af en toe nog werk overdag) en het werkte zelfs een beetje demotiverend.

Maar de Harley top is simpel, dus het knippen en assembleren lukte perfect mét de helpende hand van mijn 2,5 jarige dochter die heel graag met de speldjes wilde spelen en streepjes wilde tekenen met mijn krijtrolletje. Gezien ik dus voor de overdag- en verhuis-alles-een-verdiep-lager-optie koos, moest ik haar kleine helpende handjes erbij nemen.

Maar ondertussen heb ik in een vergeten schuif nog 4 werkende lampjes gevonden, keek mijn lieverd naar het wk-veldrijden, deed dochterlief toch nog even een powernap en heb ik een afgewerkt kledingstuk vanonder mijn machien uitgehaald.

Het kraagje maakte ik van leer met een python print in metalic blauw, afgewerkt met een zilverkleurige drukknop. Als patroontje kopieerde ik een kraagje dat ik bij Veritas had gekocht.

De kostbare lap stof voor mijn top komt uit de couponnekesbak van Madeline, en komt uit de collectie van Lucy has a secret. Het waren de laatste centimeters! Maar er ligt nog een gelijkaardig stofje in de rekken (hint hint !)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten