donderdag 23 april 2015

You can keep your hat on!

Om een wedstrijddeelname meer ben ik niet verlegen. Dus vol ongeduld wachtte ik de nieuwe opdracht van Sew it up af. Voor april kozen ze VINTAGE als thema. Daar heb ik toch wel even over moeten nadenken. Er werden zelfs beperkingen opgelegd: je creatie moest gemaakt worden ofwel aan de hand van een vintage patroon, ofwel een heruitgegeven vintage patroon, ofwel een vintage geïnspireerd patroon, ofwel met een vintage stofje, ofwel een combinatie met één van de puntjes uit de opsomming. STOF TOT NADENKEN!
 
Vintage stof had ik niet in mijn voorraadje. Dat kon ik al wel schrappen. Vintage patronen zijn ook uiterst schaars, bijna onvindbaar in mijn collectie. Dus dat maakte het selecteren van een geschikt patroon nog moeilijker. Uiteindelijk vond ik er eentje, en ging ik over tot de aankoop van mijn stof. Maar vanaf dan ontbrak het met aan tijd en energie om aan de slag te gaan...

U moet weten, ik heb zo'n 2 maanden zonder job gezeten. Maandag start ik met mijn nieuwe uitdaging. Het was voor mij een kans om veel te naaien, tussen de sollicitatiegesprekken door. Maar er waren ook andere projecten die uitgevoerd moesten worden: zo verfde ik een klerenkast voor dochterlief, rommelde ik de zolder op, maakte ik mijn naaikamer leeg om er een nieuwe kast neer te poten waar al mijn materiaal in kan, bracht ik een bezoek aan het containerpark, oliede ik de tuinmeubelen, plantte ik de venkel,... Van naaien kwam er echt niet veel meer in huis. Maar ik wilde echt wel meedoen met Sew it up! Sinds februari heb ik geen enkele deelname overgeslagen. Dus deze maand ook niet! Dan maar een back-up plan!
Bij het inladen van mijn nieuwe kast, vond ik mijn back-up  plan: een patroonpakketje van McCalls om hoeden te maken. Ik ben gek op hoeden. Ik kan het aantal hoeden in mijn collectie al lang niet meer op 2 handen tellen. Ooit, heel lang geleden,  had ik me voorgenomen om zelf een hoed te maken. Waarom nu niet? Het leek me een minder omslachtig project dan wat ik eerst wilde maken. Dus ik raapte mijn energie bijeen en ging aan de slag...
Een hoed dus! Maar ik had geen stof. En ik was te tam om mijn fiets te nemen, en naar de stoffenwinkel te rijden. Dan maar werken met restjes (die ligger anders toch maar extra stof te vergaren)! Ik had net niet genoeg appelblauzeegroene piqué, dus werkte ik de punten van het lint rond de hoed af met de speciale textuurstof waarmee ik het jurkje voor mijn dochter maakte. Een klein detail dat de hoed toch iets extra geeft. Ik dubbelde mijn stof, om ook aan de binnenkant een mooi resultaat te krijgen. De zichtbare naden werkte ik af met een biaslint, zodat ook de binnenkant toonbaar is aan de medemens. En om alles extra vintage te maken, werkte ik mijn hoed volledig af met mijn vintage Singer. Dat had ik me immers voorgenomen.

 
Het is een hoed geworden met toch wel een beetje diva-gehalte. Draag er een grote zonnebril bij, en je kan zo op pad!

1 opmerking: